Bunele obiceiuri – ce sunt și cum să le creeze

0
4/5 - (1 vote)

Medicul suedez Bertil Marklund, „Cele 10 sfaturi pentru a mai trăi încă zece ani”. Pentru a trăi bine și a-ți prelungi viața, trebuie doar să dormi mai mult, de exemplu. Dar, mai presus de toate, nu vă stresați, așa cum a dezvăluit cercetătorul în manualul de auto-ajutor „Ghidul scandinav pentru a trăi încă 10 ani” prezentat la Tempo di libri.

Între timp, iubiți-vă. Și apoi iubirea. Simțirea învăluită de căldura afecțiunilor, de acea forță motrice care dă sens vieții noastre. Apoi: beți un pahar bun de vin roșu sau o cafea, plimbați cel puțin o jumătate de oră pe zi și acordați atenție mâncării. A trăi sănătos nu este atât de dificil. Și dacă există posibilitatea de a prelungi viața de 10 ani, la fel de bine ne-am putea angaja.

Bertil Marklund, un medic și cercetător suedez în vârstă de 71 de ani, este convins de acest lucru, care a găsit elixirul vieții îndelungate și l-a rezumat în cartea Ghidul scandinav pentru a trăi 10 ani mai mult. Zece sfaturi simple pentru o viață mai sănătoasă și mai fericită (Nava lui Theseus, 167 pp, 15 euro), prezentate la prima ediție a lui Tempo di libri, salonul cărții „made in Milano”.

Există numeroase cărți de auto-ajutor în librărie, ce zici de manualul său „Scandinav”?

Nu impun nimic, sugerez zece reguli simple bazate pe cercetările efectuate în ultimii ani. Exercitarea, de exemplu, prelungește viața cu 14 ani. Îl faci? Sigur, alerg de trei ori pe săptămână. Am 71 de ani și când mă întorc acasă simt 50 de ani.

Printre cele zece reguli se numără: mișcare, relaxare, somn, lumina soarelui, nutriție, băut vin roșu, greutate, îngrijire dentară, optimism și dragoste. Cert este că chiar și zece reguli simple impun o anumită disciplină. Da, este adevărat, dar ideea de a trăi zece ani mai mult – deși ideal ar fi – este un stimulent grozav, nu-i așa? Când sugerez să ții greutatea sub control, nu mă refer la dietă, ci la o anumită atenție asupra corpului.

Ungerea a trei kilograme într-o lună este un dezechilibru, ca să zic așa. Soarele nu înseamnă bronzare, ci vitamina D, deficitul său poate duce la scleroză multiplă. Îngrijirea dentară nu este doar o problemă de estetică, ci o modalitate de a evita gingivita și parodontita: studiile arată că boala gingiilor duce la o mortalitate mai mare, cauzată de accident vascular cerebral și probleme cardiovasculare. VEZI GALERIA CU TOATE SFATURILE

Husa Marklund Vorbești, mai exact, despre „inflamație” din carte. Problema de bază și punctul de plecare al tuturor este inflamația: stresul, oboseala, alimentația slabă, stilul de viață sedentar conduc la dezechilibre pe termen lung în organism și la riscul de boli.

Ca cancerul. Radicalii liberi atacă și deteriorează celulele corpului tot timpul. Cu toate acestea, le putem neutraliza cu antioxidanți, care sunt „păzitorii” noștri. Până la vârsta de 25 de ani, organismul le produce automat, atunci trebuie să ne ajutăm cu alimente. Viața noastră trebuie să se învârte în jurul bunăstării și nu al stresului.

Stresul este un dușman tăcut … Atât de tăcut încât îl percepi doar când te îmbolnăvești. Stresul provine și din hiper-conectivitate. Ideea de a fi mereu disponibil prin e-mail și prin social media duce la obsesie și dependență. Stresul duce până la opt ani de viață.

Răziți datele și cifrele: rezultatele sunt aceleași pentru toată lumea, pentru persoanele cu vârsta între 20 și 50 de ani?

Da, prevenirea este întotdeauna mai bună. La orice vârstă. Este clar că între 40 și 50 de ani dinamica fizică este diferită, femeile intră în menopauză, apar boli și ești mai obosită. Tocmai din acest motiv, trebuie să fim mai atenți la toate. În orice caz, procesul de îmbătrânire încetinește.

Organizația Mondială a Sănătății spune că ar trebui să se facă cel puțin 10.000 de pași pe zi. Exact. Doar o jumătate de oră de mers pe zi pentru a rămâne sănătos. Puteți începe oricând. Fiecare zi este o nouă zi pentru a vă oferi o viață nouă.

Favorabil sau contrar dietei vegetariene? Nu sunt nici favorabil, nici opus. Important este moderarea. În orice situație există efecte negative. Sfatul lui medical. Fii tu însuți câteva minute pe zi. Eliberați umerii, uitați de tot și dedicați-vă ceva care vă face să vă simțiți în acord cu sufletul. Fiind în prezent, repetând ceea ce este acum. Dacă aveți prea multe lucruri în cap, cea mai bună soluție este să scrieți liste. Problema este delegată. Si relaxeaza-te.

Ghid de sănătate: trai sănătos, scădere în greutate și nutriție. Distribuie această pagină. A trăi sănătos poate părea dificil, dar un corp sănătos ne poate ajuta să înfruntăm viața cu mai multă putere și determinare. În acest ghid am adunat multe sugestii pentru a vă ajuta să trăiți sănătos, împărțindu-l în trei secțiuni: Sănătate, Perfecție Su și pierdere în greutate. În acest fel veți putea găsi sugestii despre cum să mâncați sănătos, despre ce tip de activitate fizică vi se potrivește cel mai bine sau despre cum să efectuați acțiuni în fiecare zi care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea.

Fată în w câmp de căldură: a fi în aer liber te ajută să trăiești sănătos!

Ghidul pentru o sănătate bună. O sănătate bună este cea mai prețioasă comoară pe care o persoană o poate avea. Anumite elemente care ne afectează sănătatea sunt dincolo de controlul nostru, dar există aspecte pe care le putem lucra și controla. Acesta este motivul pentru care am creat un Ghid pentru o sănătate bună, unde veți găsi multe informații despre ceea ce trebuie să țineți cont pentru a trăi sănătos. De asemenea, veți găsi sfaturi, trucuri și știri despre cum să vă mențineți sănătos și să vă mențineți în formă.

10 factori de păstrat în control pentru sănătatea ta:

Bună sănătate: toate trucurile și sfaturile pentru a vă menține în formă. Super-alimentele sunt alimente cu proprietăți minunate, care pot fi ușor integrate în alimentația cuiva, oferind multiple beneficii sănătății noastre. Cu toate acestea, poate fi dificil să îți găsești drumul în jurul diferitelor alimente de pe piață și să înțelegi care sunt cele de fapt necesare nevoilor noastre sau cum să le folosim pentru a-și maximiza proprietățile. În acest ghid, veți afla ce alimente super-alimentare ar trebui să luați în considerare să vă integrați în dieta dvs. pentru a trăi sănătos, în funcție de nevoile dvs. și de ce: în acest fel veți avea cunoștințele necesare pentru a alege independent ce să includeți în dieta dvs. Stil de viata. Super alimente: toate proprietățile și beneficiile

De ce nu pot slăbi? Ghid de slăbire sănătos. Mulți dintre voi ne întrebați „de ce nu pot slăbi?” Adevărul este că pierderea în greutate nu este ușoară. Într-adevăr, pierderea în greutate necesită atâta putere de voință, hotărâre și răbdare. Ceea ce face ca această sarcină să fie și mai complicată este cantitatea de sfaturi și informații contradictorii despre cum să slăbești pe Internet, adesea fără niciun fundament sau bază științifică.

Nu numai că, de multe ori informațiile oferite nu duc la o pierdere în greutate sigură, esențială pentru o viață sănătoasă. Cu toate acestea, a avea un ghid clar și orientări simple poate face diferența între succes și eșec. Din acest motiv, în loc să vă întrebați „de ce nu pot slăbi?”, Concentrați-vă pe înțelegerea care sfaturi sunt valabile sau care sfaturi vă pot ajuta cu adevărat să reușiți. Descoperiți acum ghidul nostru de slăbire pentru a trăi mai sănătos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here