Cum să combini mâncarea bună cu o viață sănătoasă și sportivă

0
Rate this post

Italia este unul dintre cele mai bune locuri de mâncare din lume. Fiecare regiune, provincie, dar chiar și un singur sat are o mare tradiție culinară. Cu toate acestea, mâncărurile noastre tipice nu sunt întotdeauna ușoare și ne regăsim literalmente înconjurați de ispitele delicioase.

Cum să combini mâncarea bună cu o viață sănătoasă și sportivă?

Din când în când cineva mă întreabă dacă am început să mă antrenez des pentru că am mâncat prea mult sau dacă am început să mănânc foarte mult din cauza antrenamentelor zilnice … dar este cam ca povestea oului și a puiului! Deviza mea este „o dietă nu este pentru totdeauna”: este în regulă să limitezi mâncarea prăjită, alcoolul și mâncarea, dar nu poți trăi o viață întreagă cântărind fiecare aliment.

Dieta trebuie să fie o perioadă limitată de viață în care doriți să atingeți obiective mai repede, al căror scop este și să învățați să înțelegeți ce și de cât are nevoie corpul vostru. Evident, mă refer la diete echilibrate pe care persoanele care nu suferă de anumite patologii sau intoleranțe le urmează pentru a pierde în greutate, pentru a reveni în formă sau pentru a beneficia la maxim de un program de antrenament.

Găsirea unui echilibru nu este niciodată o cale simplă și este nevoie de puțin pentru a pierde controlul asupra situației. Controlul înseamnă să ai o viață sănătoasă și o dietă potrivită stilului tău de viață, dar acest lucru nu exclude o pizza cu prietenii sau o seară la restaurant.

Lată 5 sfaturi pentru a combina mâncarea bună cu o viață sănătoasă și sportivă:

 1. Lucrând sau studiind departe de frigider (și notițe de lectură):

Momentele moarte sau plictisite sunt cele mai grave pentru a renunța la ispită, iar apropierea de mâncare nu ajută! Fără să-l remarci des, începi să trântești fără control, găsind brusc toate obiceiurile bune inutile și ridicole și te simți magic în pace cu tine însuți! Există cei care se aruncă pe dulciuri și cei pe sare, de cele mai multe ori fără o nevoie reală, dar numai pentru plictiseală. Toate intențiile bune dispar într-o secundă, dar apoi vin sentimentele de vinovăție …

 1. Nu mâncați niciodată direct de la frigider, nici măcar să scuipați!

Mai bine să puneți totul pe farfurie: dacă ați trecut deja de punctul de mai sus, măcar încercați să turnați totul într-un singur vas pentru a fi mai conștienți de cantitățile pe care urmează să le „devorați”. În acest fel, veți putea evita să vă ridicați de mai multe ori și pentru o bucată mică să luați doze și tipuri de nutrienți care nu sunt ambalate complet.

 1. Spălați-vă des pe dinți

Nu numai pentru că medicul stomatolog are grijă, ci și pentru că s-a demonstrat că cei care se spală pe dinți sunt mai puțin susceptibili să mănânce frecvent. Toată lumea s-a întâmplat că nu au vrut să strice acel gust de mentă curată și intensă imediat după ce s-au spălat pe dinți; în plus, acel gust proaspăt modifică puternic gustul alimentelor, făcându-le adesea mai puțin plăcute sau chiar neplăcute. Același efect „inexplicabil” nu apare cu bomboanele și guma de chewin.

 1. Permiteți-vă „mesele înșelate”, dar cu reguli

Renunțările nu pot dura pentru totdeauna. Atât de multe preparate bune și tradiționale sunt probabil grase și bogate în calorii, dar dacă am crescut cu ele va fi dificil să le uităm pentru totdeauna (se aplică în toată Italia, de la parmigiana la pizzoccheri). Important este să stabilești reguli. Masa de înșelăciune este întotdeauna acordată, este bună pentru dispoziție și motivație, dar păstrându-se totuși regulile (de exemplu, limitându-l doar la o zi de weekend). Același lucru ar trebui să se aplice și pentru alcool.

 1. Gândește-te la valoarea timpului în care investești pentru a duce un stil de viață sănătos

Știm că timpul înseamnă bani (și cheltuim și banii pentru a ne înregistra în săli de sport) și prea puține anteturi pot frustra toate eforturile noastre într-un timp scurt. Ar trebui să vă gândiți mai mult la valoarea timpului pe care îl investiți în fiecare săptămână pentru a duce un stil de viață sănătos între nutriție și activitatea fizică, valoarea oboselii și eforturile pe care le-am făcut și să vă gândiți la cât de important este să atingeți un anumit obiectiv. Mai mult, dacă rezultatele încep să scadă, motivația se diminuează!

La început nu este ușor pentru nimeni, îl încerc în fiecare zi pe pielea mea (și pe stomac). Utilizarea unor aplicații precum MyFitnessPal vă poate ajuta în anumite momente critice, dar este bine să trăiți zi de zi, să aveți obiective zilnice mici și un obiectiv general care să vă inspire!

Prevenirea la masă, dar nu numai: cele 3 reguli de aur ale vieții sănătoase

Mănâncă sănătos, efectuează o activitate fizică regulată. Prevenirea nu se poate face fără aceste două reguli și, practic, toate decalogurile celui mai corect stil de viață de urmat au un fir care le unește: mâncatul cu echilibrul, mișcarea des și, dacă este posibil, de bună voie. Respectarea celor două reguli de aur pentru o viață sănătoasă nu ne dă dreptul să scutim corpul de la un alt fundament al prevenției: supunem periodic verificări de sănătate și verificări cât mai complete ale funcționării acelei mașini extraordinare care este corpul uman.

Este un alt dispozitiv util pentru îmbunătățirea calității vieții. De exemplu, screeningul sindromului metabolic: aceștia sunt factori de risc care cresc probabilitatea de boli de inimă, diabet, accident vascular cerebral și multe altele. Monitorizarea acestora este ca și cum ai lua un plan de asigurare, deoarece, potrivit datelor OMS, cele două cauze principale de deces în lume sunt bolile de inimă și accidentul vascular cerebral.

 • Mănâncă cu judecată

Alimentația sănătoasă și echilibrată este unul dintre fundamentele de a ne simți bine și de a ne simți în formă, dar din multe motive nu reușim adesea să respectăm regulile de bază: stres, viață agitată, ore de lucru nefavorabile. Cum să revin pe drum? Ar putea fi suficient să respectăm chiar și aceste câteva reguli.

 • Includeți în dieta dvs. cereale, leguminoase, legume și fructe

Sunt alimente indispensabile datorită contribuției carbohidraților, fibrelor și mineralelor. Cerealele, în special leguminoasele, sunt bogate în proteine. Distribuirea acestor produse în dieta dvs. vă va curăța și îmbogăți organismul.

 • Bea multă apă

Este necesar să bei cel puțin un litru de apă pe zi pentru a garanta starea de bine a organismului. Băuturile frecvent ajută la detoxifiere.

 • Reduceți aportul de sare de masă

Scăderea consumului de sodiu poate reduce riscul de accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord. Mai bine să adăugați puțină sare în prepararea alimentelor și să limitați consumul de conserve.

 • Limitați aportul zilnic de grăsimi, în special animale

Acestea sunt substanțe conținute în unt, smântână, unele brânzeturi, dar și în carne deosebit de grasă. Mai bine să evitați alimentele bogate în acizi grași periculoși și colesterol și să alegeți acizi grași buni, care ajută la reducerea colesterolului din sânge. Deci nu exagerați cu mâncarea prăjită.

Utilizarea moderată a zahărului

Este de preferat să consumați produse care conțin doze mici de zahăr și, dacă este posibil, să evitați băuturile zaharoase.

 • Cura de slabire
 • Limitați alcoolul

Unitatea alcoolică este egală cu 12 g de etanol și este echivalentă cu un pahar mic de vin de 125 ml. Mai bine să-l respecți: pentru bărbați este recomandat să nu depășești mai mult de 2 sau 3 U.A. pe zi de vin cu tărie medie, pentru femeia 1 sau 2 poate fi suficient. Alcoolul trebuie folosit cu moderație, deoarece oferă multe calorii, în special băuturile spirtoase.

Variază dieta și mizează pe un medic

O dietă variată, dar și echilibrată, este întotdeauna de preferat: pe lângă substanțele deja menționate mai bine decât în ​​meniurile săptămânale, peștele este prezent în cantități bune, în timp ce pentru carne este de preferat albul. În orice caz, înainte de a-ți elabora dieta, trebuie să te adresezi unui specialist, care este capabil să-l adapteze corpului, vârstei și particularităților tale.

Faceți o viață activă

A se plimba. Nu înseamnă neapărat să faci sport, ceea ce ar fi în continuare maximul pentru a garanta un corp sănătos. Înseamnă limitarea vieții sedentare, mersul, urcarea și coborârea scărilor. Sunt mici trucuri care ajută corpul să se simtă activ. Și din nou: fă plimbări în aer liber, evitând să stai prea mult timp, lăsând mașina parcată din când în când și luând bicicleta. Mai bine să ții greutatea sub control, verificând-o cel puțin o dată pe lună.

Se bazează pe controale periodice

Verificări periodice. Nu este vorba de hipocondrie sau exces de prudență: un control poate prelungi viața. Astăzi, datorită prevenției, este posibil să se reducă riscul de a contracta patologii și să se confrunte cu probleme dificil de rezolvat, crescând astfel bunăstarea fizică și psihică. Dacă nu efectuați deja monitorizare de acest tip sau doriți oricum să vă îmbunătățiți stilul de viață, puteți evalua o asigurare de sănătate ca Protecție pentru familie, care, printre altele, vă va facilita în prevenirea anumitor riscuri pentru sănătate, oferindu-vă dreptul la o „pistă rapidă” pentru examene și teste de diagnostic și la rate reduse. Un avantaj mare pentru cei care doresc să își păstreze întotdeauna sănătatea sub control și, în special, pentru cei care au avut mai multe cazuri de o anumită patologie în familia lor, sunt, prin urmare, mai expuși.

Și urmați bunele practici ale unui trai sănătos? Cât de des vă verificați starea de sănătate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here