De multe ori ne întrebăm cum să fim sănătoși, întotdeauna mai bine puțin în fiecare zi și cum ne-am putea trăi viața cu seninătate.
Dar ce să faci pentru a te simți bine?
Suntem obișnuiți să auzim sfaturile obișnuite despre toate acestea: mergeți la sală, mâncați sănătos, nu spuneți cuvinte proaste, spălați-vă mâinile, etc.
Dar aceste lucruri „simple” sunt suficiente pentru a te simți bine cu tine?
„Dacă ar fi de la mine, mi-aș face sănătatea contagioasă în locul bolnavilor”.
Dar să începem de la început:
Ce înseamnă a fi bine?
Noi ființele umane suntem creaturi foarte complexe, nu suntem făcuți numai din carne și oase, dar avem, de exemplu, o parte foarte prezentă și importantă psihologică și spirituală în noi. Cel care se numește în mod obișnuit MENTE.
Prin urmare, este clar că pentru a ne simți bine trebuie să avem grijă de noi la 360 de grade.
În călătoria mea am încercat să aduc din ce în ce mai multă sănătate, bunăstare și seninătate în viața mea, încercând să mă tratez la 360 de grade.
Mai jos aș dori să vă explic 5 obiceiuri care mi-au permis și îmi permit să trăiesc mai bine.
Să începem cu primul:
1) Spate drept și umeri înapoi
Acest sfat este prima „regulă” a unei cărți foarte fascinante numite: 12 reguli pentru viața lui Jordan Peterson.
Dr. Peterson a fost psiholog clinic de mulți ani și, așa cum ați ghicit în acest moment, această regulă nu este indicată doar pentru a vă simți bine fizic.
Într-adevăr, Jordan explică clar, citând studii fascinante și încântătoare despre homari, despre modul în care corpul nostru este intim legat de mintea noastră.
Acționând nu numai asupra stării noastre sufletești, asupra senzațiilor noastre sau asupra nivelurilor noastre hormonale.
Dar, împreună, acționăm asupra comportamentului nostru și decidem destinul nostru și ce va deveni din viața noastră.
De fapt, dacă acordați atenție, aveți un corp înclinat într-o poziție greșită sau înfrângere, așa cum este explicat în carte (care este tocmai poziția clasică de la PC sau smartphone)
ne pune mintea în aceeași condiție de „înfrângere” făcând-o mai întunecată, anxioasă sau deprimată.
Dimpotrivă, o poziție corectă și, prin urmare, una de victorie, încredere și deschidere în același mod ne face mintea fermă, sigură și senină.
Foarte interesant este efectul pe care acest lucru l-ar avea asupra DESTINĂRII noastre (înțeles ca o succesiune de evenimente pe care le vom trăi în viața noastră)
deoarece, în general, având o reacție mai bună la adversitățile vieții, datorită tuturor efectelor benefice care ne pot oferi o postură corectă, ne face mai capabili să luăm decizii și decizii mai bune.
Menținerea spatelui drept și umerii la spate este de fapt să ne punem viața într-un mod mai senin și mai prosper.
În plus, desigur, pentru beneficiul fizic de a avea o postură corectă și o consecință de reducere a tuturor acestor mici și enervante boli zilnice pe care le presupune o postură incorectă.
2) Crește-ți intestinul
Am descoperit de curând cât de mult medicament și cercetare au abordat intestinele noastre.
Rezultatele cercetării nu sunt deloc fascinante:
Cercetătorii au descoperit că intestinul nu are doar o relație centrală în sănătatea noastră fizică, ci și o pondere foarte importantă în sănătatea noastră mentală.
Găsirea chiar în dezechilibre care îl privesc o componentă importantă în dezvoltarea demenței senile.
Deci, să vedem ce ne face intestinele sănătoase:
Categoric o flora intestinala variata, numeroasa si sanatoasa:
În intestinul nostru (în medie aproximativ 6 metri lungime) există miliarde de microorganisme: bacterii în primul rând, dar și drojdii, mucegaiuri și viruși (atingând o greutate totală de peste 2 kilograme, mai mult decât creierul nostru).
Toată această bio-diversitate ne este foarte utilă, nu numai pentru digestie, ci și pentru reglarea emoțiilor noastre, acestea acționează în răspunsuri la stres și pot preveni diverse tipuri de tumori, precum și îmbunătățirea funcțiilor sistemului nostru imunitar.
Din păcate, în ultimele decenii am fost în război deschis împotriva practicilor fiecărui microorganism.
Trebuie să ne gândim doar la cuvântul bacterium pentru a declanșa un clopot de alarmă în noi.
Chiar de la acei patogeni este indicat să stăm departe și să ne prevenim, dar ele sunt doar o parte infinitesimală a tuturor microorganismelor și multe dintre acestea sunt utile pentru noi.
Evident, dieta este prima cauză a unei descompuneri a intestinului și, prin urmare, adaptarea acesteia pentru a îmbunătăți și menține o sănătate intestinală bună este cu siguranță pozitivă.
Deci, ce mănânci pentru a fi confortabil cu intestinele tale?
Prietenii noștri din microorganism sunt înnebuniți de legume de tot felul, mai bine dacă sunt crude sau aburite, iar fibrele, derivate din alimente întregi, sunt super importante.
Carne de toate felurile, din păcate pentru toți iubitorii, este dăunătoare pentru flora noastră intestinală: digestia ei de fapt produce multe deșeuri toxice și nocive.
Mai bine încercați să-i minimizați consumul.
De asemenea, este important să creștem varietatea florei noastre bacteriene.
Pentru a o face într-un mod simplu și rapid, putem integra alimente probiotice în dieta noastră: cum ar fi Kombucha și yougurt (mai bine dacă sunt făcute acasă), de exemplu, dar și multe alte alimente: toate cele de origine fermentativă cu microorganisme vii în interior.
3) Wellness din natură
Am văzut deja mai devreme că o mare parte din ceea ce suntem este aceeași de foarte mult timp.
Un lucru pe care l-am schimbat foarte mult, însă, este mediul în care trăim.
Strămoșii noștri au trăit în strânsă legătură cu natura, total dependenți de ea.
Drept urmare, am evoluat în natură, făcând acest aspect fundamental pentru noi.
Dar de ce este bine să fii în aer liber?
A fi în natură ne relaxează, ne calmează corpul și mintea, ne ajută să rămânem în prezent și să apreciem mai mult ceea ce ne înconjoară.
Prin reducerea nivelului hormonilor de stres și promovarea sintezei celor din fericire și bunăstare.
Mai mult, mersul sau alergatul în verde este o activitate fizică sănătoasă utilă pentru menținerea corpului nostru sănătos.
Dacă este posibil, profitați de fiecare moment liber pentru a vă reconecta cu lumea noastră naturală:
privind spre cer, un spațiu verde, cufundându-vă în plimbări lungi în munți sau în mediul rural.
Starea ta de spirit și viața ta vor beneficia cu siguranță
4) Puterea atenției
Mintea noastră este o mașină a distragerilor:
Ne duce să reflectăm în trecut sau să ne imaginăm viitorul, căutând mereu câteva probleme nerezolvate, oportunități ratate sau prea multe probleme viitoare improbabile.
Și chiar dacă nu este nimic în neregulă cu acest lucru, de fapt folosirea naturii minții noastre pentru a reflecta asupra cine suntem și unde vrem să mergem este foarte utilă.
Dar a nu fi concentrat în acele acțiuni care necesită atenția noastră profundă nu poate reduce doar capacitatea noastră de a îndeplini obiective pe care ni le-am propus, ci chiar ar putea fi un risc pentru propriile noastre vieți.
Din păcate, majoritatea accidentelor care se întâmplă în viața noastră se datorează unei distrageri:
Tăiați cu un cuțit în timp ce tăiați legume, acea distragere la locul de muncă care vă poate costa mai mult decât o mică tăietură sau acea lumină roșie pe care nu ați văzut-o în timp ce conduceți …
După cum vedeți, a avea capul în nori în momente mai puțin oportune ar putea fi scump, foarte scump.
Dar acesta este motivul pentru care instruirea atenției noastre ar putea fi un salvator de viață real.
Dar cum putem fi mai prezenți la noi înșine?
Învață să meditezi.
Nu vă lăsați păcăliți de vălul misticismului, păgânismului și fricii că prea des se înfășoară acest cuvânt:
Practica meditației a fost întotdeauna folosită pentru a învăța să cunoaștem, să înțelegem și să descoperim cum funcționează mintea noastră, ce rol joacă în viața noastră și, în consecință, să învățăm să o folosim în cel mai sănătos și corect mod.
Mai recent, noi, occidentalii, am studiat această practică amănunțit și ne dăm seama că de fapt are multe aspecte pozitive pe care le-am creat: practică.
Indiferent dacă cunoașteți sau nu această practică, vă recomand cartea:
Aici și acum de Ronald D. Siegel unul dintre creatorii mindfulness.
o carte foarte drăguță, care explică într-un mod clar și simplu ce este, ce nu este, cum să începeți și cum să mențineți practica meditației.
Și, de asemenea, modul în care ne putem antrena atenția nu are ca efect doar „salvarea vieții”, dar și nenumărate alte aspecte pozitive.
Meditarea îți oferă șansa de a răspunde la întrebarea dificilă din: Cum să te simți bine psihologic?
Dar acum să vedem ultimul punct:
5) Îmbunătățește-ți relațiile
Ce este important în viață?
Bani? Fame? Putere?
Ce face oamenii fericiți și sănătoși de-a lungul vieții?
Cu această întrebare, dr. Robert Waldinger, directorul studiului Harvard de dezvoltare a adulților, începe discuția lui Ted.
Robert prezintă unul dintre cele mai substanțiale studii făcute vreodată, examinând viața a 724 de bărbați timp de 75 de ani.
În cadrul acestui studiu, fiecare persoană a fost analizată în detaliu: atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere relațional, pentru a înțelege ce a făcut viața acestor oameni mai liniștită și mai sănătoasă.
Iar răspunsul la acest lucru este senzațional: NU sunt banii, faima sau munca grea care îi face pe oameni fericiți sau chiar sănătoși.
În schimb, nivelul conexiunilor sociale pozitive pe care acestea le stabilesc în viața lor.
(Nu, nu înseamnă că, având un milion de urmăritori pe instagram îți îmbunătățește viața, relațiile trebuie să fie sincere, trăite și senine.)
Când cineva te face să te simți bine, când ești profund confortabil cu cineva, toată viața ta se îmbunătățește surprinzător.
Dar construirea de relații solide și satisfăcătoare nu este ușoară: necesită timp, dăruire și angajament.
Un angajament care uneori nu suntem dispuși gazde să ne ridice.
Cu toate acestea, atunci când alegeți să vă implicați în această zonă subevaluată a vieții noastre, există multe domenii în care vă puteți concentra:
Una dintre cele mai importante este cu siguranță modul în care interacționăm și dialogăm cu semenii noștri.
O carte frumoasă care vorbește despre acest lucru este:
Cuvintele sunt ferestre sau pereți (ghid pentru comunicarea non-violentă) de Marshall B. Rosenberg.O lectură foarte frumoasă care expune o metodă de comunicare inovatoare și foarte pozitivă.
În concluzie:
Sunt conștient că a fi bine este diferit pentru fiecare dintre noi, dar cu acest articol sper că v-am oferit câteva idei interesante pentru a vă ajuta în cercetarea dvs. despre ceea ce înseamnă cu adevărat să vă simțiți bine.
Lasă-mă să știu ce gândești și ce pui în practică într-un comentariu