Dieta supermetabolismului, pierderea în greutate rapid este posibilă?

0
5/5 - (1 vote)

Un ghid pentru a afla care este dieta supermetabolismului și dacă pierdeți în greutate rapid este posibil prin punerea în practică a acestui sistem.

Un ghid pentru a ști dacă dieta supermetabolismului pentru a slăbi rapid Pixabay funcționează cu adevărat

Pierderea rapidă a greutății este posibilă cu dieta supermetabolismului? Născut peste hotare, unde este cunoscut prin expresia regimului de metabolism rapid, este o dietă capabilă să facă kilogramele în plus să se piardă rapid în situații de urgență, sau înaintea unei curse, a unui eveniment anume, sau pur și simplu chiar înaintea costumului de vară.

Acesta a fost conceput de Haylie Pomroy, nutriționist și consultant de fitness al multor celebrități de peste mări precum Jennifer Lopez și Cher, prezentat în 2013 în cartea publicată de Sperling & Kupfer The diet of supermetabolism. În practică, acesta are ca scop reactivarea metabolismului prin alternarea unor alimente specifice cu ardere grasă într-un mod echilibrat și selectarea celor care stimulează cel mai mult funcționalitatea ficatului și a glandelor suprarenale și tiroidiene. Există 5 mese zilnice obligatorii, inclusiv 3 mese principale și 2 gustări.

Pentru a obține rezultate și a pierde 10 kg, 5 kg sau orice este necesar în funcție de caz, dieta trebuie respectată cel puțin o lună, urmând un model săptămânal în 3 pași, caracterizat prin consumul de alimente specifice. Mai jos vom descoperi care este dieta supermetabolismului, dacă este cu adevărat eficientă, cum funcționează, schema săptămânală și orice contraindicație:

  • Cum funcționează dieta care reactivează metabolismul
  • Cui i se adresează dieta
  • Ce să mănânci și ce să eviți
  • Schema săptămânală de urmat
  • Există contraindicații?

Dieta de supermetabolism trebuie efectuată săptămână în săptămână timp de cel puțin o lună și în fiecare săptămână se împarte în 3 faze:

Faza 1 cu o bază prevalentă de carbohidrați și fructe care durează două zile în care este necesar să se consume cereale, legume, fructe și câteva proteine ​​slabe, excluzând totuși laptele și produsele lactate.

Faza 2 care durează două zile pe bază de legume și proteine ​​slabe, fără fructe sau produse lactate, leguminoase sau cereale.

Pasul 3 durează trei zile pe bază de cereale, proteine, grăsimi bune, fructe și legume.

Dar funcționează de fapt dieta supermetabolismului? Răspunsul este afirmativ, deși, pentru a obține rezultate mai bune, ar trebui să fie asociat cu activități fizice obișnuite de tip aerobic în primele zile, apoi cu ridicarea în greutate pentru a arde mai multă grăsime. Potrivit autorului, este o dietă să slăbești 5 kg într-o lună, dar asumându-ți un anume angajament, poți ajunge să arzi chiar și 10 kg.

Pentru cine este această dietă?

Dieta supermetabolismului se adresează în primul rând celor care sunt supraponderali și intenționează să slăbească rapid înainte de un eveniment important, un test de costum sau o ocazie specială. De fapt, scopul său principal este să te facă să slăbești.

Cu toate acestea, este bine să știți că nu are o bază științifică și nu este echilibrat în totalitate, deoarece are o cantitate scăzută de calorii, poate slăbi excesiv organismul, mai ales dacă sunt stabilite obiective prea ambițioase, cum ar fi pierderea a 10 kg într-o singură lună sau pornim de la o greutate din normă.

În ceea ce privește eficiența, funcționează în funcție de cine a testat-o, atâta timp cât este asociată cu activitatea fizică regulată și cu condiția ca porțiile consumate zilnic să nu fie prea abundente. În medie, pierderea în greutate este de 5-6 kg pe lună, pentru a ajunge la 10 kg, în schimb sunt necesare eforturi speciale.

Cum să faci dieta supermetabolismului și ce să mănânci?  Prin prima selectare a alimentelor proaspete și organice și excluderea sau favorizarea anumitor alimente în conformitate cu cele 3 faze menționate mai sus. În primele două faze, alimentele recomandate sunt: legume cu frunze verzi, pepperoni, zucchini, roșii, leguminoase, pește slab, carne alba, fruct, carnea slabă

Alimentele de evitat întotdeauna în prima fază sunt laptele și produsele lactate. În a doua fază, alimentele recomandate sunt: legume cu frunze verzi, peşte, carnea slabă, lămâie, carnea slabă

În schimb, trebuie evitate: cereal, fruct, leguminoase, lapte și produse lactate

În cele din urmă, în a treia fază puteți mânca: cereal, legume cu frunze verzi, ardei, vinete, ciuperci

fructe proaspete, leguminoase, peşte, grăsimi bune, carnea slabă, semințe oleaginoase, carnea slabă. Băuturile recomandate în toate cele 3 faze sunt ceai fără teină, perfuzii fără zahăr și apă. În timp ce mâncarea și băutura interzic în timpul întregii diete, indiferent de faze, sunt următoarele: zaharuri rafinate, sucuri de fructe, fructe uscate, grâu, soia, alimente, porumb, cafea.

Schema săptămânală de urmat. Schema săptămânală de urmat pentru a pierde din greutate ht cu dieta supermetabolismului. Dieta supermetabolismului oferă un meniu săptămânal bazat pe 3 faze și mai jos vă propunem un exemplu de dietă a supermetabolismului care poate fi urmat pentru a testa eficacitatea acestui regim, dar sfătuindu-vă să fiți urmat de un profesionist pentru a obține rezultate serioase și de durată .

Luni: Mic dejun cu fructe proaspete și fulgi de ovăz, Gustare la jumătatea dimineții cu două mere,     Prânz cu orez și legume de sezon, 1 portocaliu la mijlocul după-amiezii, Cina cu salata de ton cu legume

Marţi: Mic dejun cu căpșuni și pâine prăjită, Gustare la jumătatea dimineții cu 1 mango, Prânz pe bază de orez cu legume de sezon, După-amiaza gustare cu 2 pere, Cina cu orez slab și frankfurters

Miercuri: Mic dejun cu fulgi de ovăz și fructe de sezon, Gustare la mijlocul dimineții cu un pic de piept de curcan, Prânz pe bază de salată de quinoa, După-amiază gustare cu bresaola, Cina cu cârnați de pui și garnitura de orz

Joi: Mic dejun cu omlete și legume, Gustare la jumătatea dimineții cu felii de somon, Pranz cu rosii si dovlecel umplut cu ton, După-amiaza gustare cu 3 ouă fierte, Cina cu vițel și legume

Vinery: Mic dejun cu clătite de hrișcă și fructe proaspete, Gustare la jumătatea dimineții pe bază de migdale, Prânz pe bază de somon cu cartofi, După-amiaza gustare cu fistic, Cina cu coaja de porc și cartofi

Sâmbătă: Mic dejun cu pâine prăjită și margarine, Gustare de telina la mijlocul dimineții, Prânz cu cereale și legume, După-amiaza gustare cu jumătate de avocado, Cina cu salate de creveți cu legume

Duminică: Mic dejun cu smoothie de fructe, Gustare la miezul dimineții cu alune, Prânz pe bază de orez cu legume, După-amiaza gustare cu legume la alegere, Cina cu vițel și cartofi

Acoperirea dietei de supermetabolismSperling & Kupfer Sperling & Kupfer Dieta supermetabolismului

Există contraindicații?

În teorie, dacă este efectuată doar o lună, această dietă nu are contraindicații, dar dacă este continuată o perioadă mai lungă de timp, poate implica riscuri, deoarece nu este total echilibrată, ci hipocalorică și, prin urmare, pot exista deficiențe ale unor nutrienți. .

Un alt aspect negativ se datorează efectului yo-yo, mai ales dacă intenționați să slăbești 10 kg într-o perioadă atât de limitată de timp, deoarece imediat ce începi să mănânci din nou, în mod normal, vei risca să redobândești imediat greutatea pierdută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here